Opskrift

Bagels

Jeg elsker bagels! Men jeg synes tit købe bagels er kedelige og tørre. Jeg har afprøvet nogle forskellige opskrifter og har lavet min favorit opskrift til jer! Disse bagels skal koges og derefter bages, så får man nemlig den seje konsistens, der kendetegner en god bagel. Jeg har lavet inspiration til to forskellige slags bagels. Den ene er italiensk inspireret og den anden er med en lækker hjemmelavet tunsalat. 

Ingredienser

Bagels

50g. gær

3 dl. vand

5 tsk. sukker

3 tsk. salt

800-850g. mel

5 spsk. olivenolie

1 æg

1 håndfuld revet cheddarost

1 spsk. tørret chili

1 spsk. birkes

2 spsk. sesam

tunsalat

2 dåser tun i vand

2 dl. cremefraiche

1 dl. mayonnaise

2 æg

1/2 rødløg

1 dåse majs

1 dl. ærter

1 kasse karse

salt og peber efter smag

fyld

1 pakke philadelphia ost

2 gulerødder

1 pakke frisk mozzarella

1 pakke parmaskinke

grøn pesto

en håndfuld revet cheddarost

2 tomater

1 pakke crisp salat

Fremgangsmåde

Bagels

Kom lunkent vand i rørermaskinen og tilsæt gær og sukker. Rær rundt indtil gæren er opløst. Tilsæt nu olie og salt til blandingen. Drys melet i, lidt efter lidt, indtil dejen har en smidig konsistens. Tag dejen op af rørermaskinen og ælt den på et mel drysset køkkenbord. Lig dejen tilbage i skålen og lad den hæve i en time. 

Vend dejen ud på køkkenbordet og slå den let sammen. Del dejen til 16 lige store stykker. Form stykkerne til runde boller. Lav nu et hul i midten af bollen, med din tommeltot. Hiv ud i bollen, så hullet bliver større. Husk at de kommer til at hæve, så hullet skal være større end du tænker. Lig dem nu på bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 minutter. 

Fyld en stor gryde med vand, varm den op, til vandet små koger. Mit komfur stod på 7 ud af 9. Klip bagepapiret rund om bagelsene. Kog dem en eller to ad gangen. Når de kommer ned i vandet, kan bagepapiret nemt tages op. Lad dem koge i to minutter og lig dem på en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Når alle bagels er kogt, skal de pensels dem med sammenpisket æg. Drys den ene halvdel med tørret chili og revet cheddarost. Drys med sesam og birkes på de andre. 

Bag dem i ovnen på 180C varmluft i cirka 15-20 minutter.  

tunsalat

Kog æg i 10 minutter. Lad dem køle af og hak dem fint. Hak rødløg fint. Skær toppen af en her pakke karse. Hæld vand fra tunen og hæld derefter tunen over i en skål. Bland tunen med cremefraiche, mayonnaise, æg, rødløg, karse, majs, ærter, slat og peber. 

fyld

Denne blandning af philadelphia ost og revet gulerødder ser man tit i usa. De bruger det ofte til at smører deres bagels og det smager helt fantastisk deri! Skræl gulerødder og riv dem derefter på et rivejern. Bland philadelphia ost og revet gulerødder. Stil det derefter på køl, indtil det skal bruges. 

Nu til det kreative! Fyld dem med lige det fyld du ønsker, eller få lidt inspiration fra mig, med fyldet jeg bruge. I de bagels med cheddarost og chili valgte jeg at smøre med philadelphia/gulerods blandingen, derefter kom jeg salat, tomat, parmaskinke, mozzarellaost, cheddarost og grøn pesto på. De andre bagels med sesam og birkes smurte jeg med philadelphia/gulerods blandingen, derefter tunsalat og salat.

Du kan sagtens fryse dem ned og lune dem i ovnen. De er også helt perfekte til madpakker. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Buttermilk biscuits

Se opskrift
Opskrift

Syndig burger

Se opskrift
Opskrift

Baos

Se opskrift