Opskrift

Bearnaise

Jeg har altid elsket bearnaise sauce, men jeg har altid hadet at lave den. Men efter jeg har opdaget hvor nemt den kan laves i sous vide, så er det intet problem længere. Her får du fremgangsmåden og du vil elske den!

Ingredienser

Bearnaise

300g. smør

3 æggeblommer

3 spsk. bearnaise-essens

1 bundt estragon

lidt salt

Fremgangsmåde

Bearnaise

Skær smørret ud i mindre stykker. Del blommerne fra æggene. Kom smør, æggeblommer og bearnaise-essens i en vakuumpose eller i en frysepose. (posen skal kunne tåle graderne i sous viden) Luk posen grundigt, så der ikke kan komme vand i posen. jeg vakuumerede min vakuumpose. Indstil sous viden på 54-60C den må ikke komme over 63C. Jeg indstillede min sous vide på 56C. Lig posen i sous viden i 20-30 minutter. 

Hæld derefter indholdet i en cylinderformet beholder. (der følger tit en med, når man køber en stavblender) Lad smørret flyde ovenpå, det tager omkring 20 sekunder. Stil stavblenderen ned i beholderen. Start altid med at blende bearnaisen sammen i bunden, hvor æggeblommerne ligger, derefter kan du langsomt trække stavblenderen op. Blend bearnaisen til den er tyk og cremet. Hak estragon fint og bland det rundt i bearnaisen inden servering. Smag til med lidt salt.

Server bearnaise saucen til et godt stykke kød eller en god hakkebøf. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Opskrift

Ovnbagt laks

Se opskrift
Opskrift

Indbagt mørbrad

Se opskrift
Opskrift

Boller i karry

Se opskrift