Opskrift

Bøffer i fad

Her kommer opskriften på min nye favorit hverdagsret. Den er utrolig nem, sindssyg lækker og fyldt med smag. Jeg fik ofte denne ret som barn, men jeg har givet den et nyt twist og retten er kun blevet bedre. Jeg serverede retten med pasta og det fungerede perfekt, da retten jo trods alt er italiensk inspireret. 

Ingredienser

Bøffer i fad

1 pakke hakket oksekød

2 dåser flåede tomater

2 dl. fløde

1 pakke champignon

2 løg

3 fed hvidløg

2 tsk. sukker

Salt og peber

Toppings

1 pakke cherrytomater

1 spsk. oregano

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

1 pose pinjekerner

60 g. parmesan

1 bundt basilikum

Fremgangsmåde

Bøffer i fad

Halver champignon. Skær løg i tynde stykker. Hak hvidløg fint. Form 4 bøffer ud af hakkekødet, og brun dem på en brandvarm pande i et minut på hver side. Hakkebøfferne må gerne være røde indeni, da de skal i ovnen senere. Læg derefter bøfferne til side på en tallerken. Brun nu champignon godt af på samme pande, som du stegte bøfferne på. Tilsæt løg og hvidløg efter 5 minutter, og steg det yderligere i et par minutter. Hæld nu flåede tomater, fløde og sukker over de stegte løg og champignon. Varm det godt igennem og smag til med salt og peber. Hæld det hele i et ildfast fad og læg bøfferne ovenpå. Sæt fadet i ovnen på 180C varmluft i 15 minutter.

Toppings

Start med at lave de ovnbagte tomater. Halver tomaterne og læg dem med skæresiden opad på en bradepande, beklædt med bagepapir. Drys tomaterne med oregano, salt og peber. Dryp lidt olivenolie over tomaterne. Tilbered dem i ovnen på 150C varmluft i en time. Riv lange tynde stykker parmesan. Til dette brugte jeg en kartoffelskraller. Ellers kan du rive parmesanosten på et almindelig rivejern. Rist pinjekerner på en tør pande, men pas på at panden ikke er for varm, de skal kun lige blive gyldne. Læg de ovnbagte tomater, parmesan, pinjekerner og basilikum ovenpå bøfferne i fadet.  

Til sidst koges pastaen efter anvisning på pakken. Man kan også sagtens servere ris dertil. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Risotto

Se opskrift
Opskrift

Risotto kugler

Se opskrift
Opskrift

Spicy pasta

Se opskrift