Opskrift

Boller i karry

Denne ret kender vi alle. Det er en klassisk ret, man finder på bordet hos de fleste familier. Denne udgave er peppet gevaldigt op, så hvis man synes den klassiske trænger til et frisk pust, så er denne opskrift noget for dig. Jeg serverede retten med forskellige toppings, og det fungerede fantastisk sammen. 

Ingredienser

Boller i karry

1 pakke svinekød

2 spsk. havregryn

1 løg

1/2 dl. mælk

1 æg

Salt og peber

3 bouillonterninger med svinekød

1 dåse kokosmælk

2 spsk. gul karrypaste

1 dl. fiskesauce

1 bundt basilikum

3 spsk. karry

3 spsk. smør

2 spsk. mel

Toppings

1 banan

1 dl. kokosmel

1 rød peberfrugt

2 forårsløg

2 dl. edamamebønner

1 pose ristede cashewnødder

1 pose tørrede bananer

1 lime

1 pakke jasminris

Fremgangsmåde

Boller i karry

Hak løg ud i fine tern, og bland det med med svinekød i en skål. Tilsæt nu æg, havregryn, mælk, salt og peber. Kom vand og boullionterninger i en stor gryde og bring det i kog. Imens vandet varmes op, skal der formes små kødboller. Jeg synes ikke de skal være for store, så jeg plejer altid at lave mange små. Jeg formede dem på størrelse med en golfbold. Når vandet koger, skal kødbollerne deri. Når de flyder op i overfladen af vandet, tages de op. Placer kødbollerne på en tallerken. Hæld nu kogevandet fra gryden over i en skål. Smelt smør i gryden og tilsæt mel. Lad de stege igennem i et par minutter og tilsæt karry, så det bliver stegt af. Hæld nu kogevandet i opbagningen, lidt ad gangen, til saucen har den rette konsistens. Tilsæt kokosmælk, gul karrypaste og fiskesauce. Smag saucen til med salt og peber. Hak basilikum groft. Hæld nu kødboller og basilikum i saucen, og lad det stå og simre indtil retten skal serveres. 

Toppings

Kog ris efter anvisning på pakken. Jeg kogte ris til fire personer, selvom vi kun var to personer, men så havde vi til rester dagen efter. Rist kokos gyldent på en tør pande. Hæld kogene vand over edamamebønnerne, og lad dem stå i et par minutter. Si nu vandet derfra og hæld bønnerne tilbage i en skål. Drys lidt salt over dem. Hak peberfrugt i små tern. Skær forårsløg i fine strimler. Skær bananer ud i mundrette bidder.

Anret nu alt tilbehøret i små skåle, eller på et stort fad. Nu kan man selv anrette sin egen tallerken, og komme lige præcis det fyld på, som man ønsker. Husk at have en lime på bordet, så man kan tilsætte syre til retten efter smag.

Relaterede opskrifter

Opskrift

Græskarsuppe

Se opskrift
Opskrift

Okse- og rejetacos

Se opskrift
Opskrift

Spicy pasta

Se opskrift