Opskrift

Buttermilk biscuits

I weekenden havde vi gæster på besøg, så jeg ville afprøve en ny forret, og hold nu op hvor blev det lækkert! Forretten bestod af Buttermilk biscuits, hvilket er en amerikansk bolle, der normalt bliver brugt som en slags morgenmadsbolle, der serveres med æg og bacon. Selve fyldet til disse Buttermilk Biscuits, består af anderilette, mayonnaise med chili og hvidløg og en sprød salat med en syrlig vinaigrette. Opskriften er til 10 store Buttermilk Biscuits, men jeg lavede 15 små. God fornøjelse!

Ingredienser

Buttermilk Biscuits

500 g. hvedemel

2 tsk. salt

5 tsk. bagepulver

115 g. koldt smør

3 dl. kærnemælk

Anderilette

2 stk. andebryst

2 tsk. salt

5 stk. peberkorn

2 laurbærblade

1/2 fl. neutral olie

Sprøde grøntsager

2 gulerødder

1/2 spidskål

1/2 fennikel

1 håndfuld persille

4 spsk. olivenolie

2 spsk. eddike

1 spsk. sukker

2 tsk. salt

saft fra 1/2 citron

Fremgangsmåde

Buttermilk Biscuits

Hæld mel, salt, bagepulver og smør i foodprocessoren. Blend det sammen så smørret er blevet til små stykker på størrelse med små ærter. Når smørret er omkring denne størrelse, hældes kærnemælk i blandingen og der blendes igen. Når dejen er samlet til en ensartet masse, så skal den forsigtigt æltes ud på bordet. Undgå at ælte den for meget! Dejen skal bare hænge sammen, det gør ikke noget, at den er lidt ujævn. Dejen skal formes til en firkant, og højden på dejen skal være ca. 3 centimeter. Skær nu dejen ud i 15 små firkanter, og pensl dem med kærnemælk. Bag dem på 200 grader med varmluft i omkring 10 minutter. Når de er gyldne og sprøde tages de ud af ovnen, og køles ned på en bagerist. De kan sagtens fryses ned, så de kan godt laves på forhånd.

Anderilette

Læg andebryst, laurbærblade, salt og peberkorn i en lille gryde. Hæld olie over til det dækker. Læg låg på gryden og stil det på lav varme (mit komfur stod på 3 ud af 9). Efter 4 timer slukkes komfuret og man lader det stå, indtil olien er kølet af. Når det er kølet af, tages andebrystet op og skindet pilles af. Derefter trevles kødet. Jeg vil anbefale at der bruges to gafler til dette. Steg andekødet på en varm pande med lidt af den olie som andekødet lå i. Steg andekødet sprødt og gyldent. Jeg lavede anderiletten dagen før og stegte kødet, da vores gæster kom.

Sprøde grøntsager

Skræl gulerødder og skær dem ud i tynde skiver. Snit spidskål og fennikel meget fint. Hak bredbladet persille groft. Pisk eddike, citronsaft, sukker og salt sammen. Pisk derefter olien deri til det tykner. Bland nu det hele sammen i en skål og lad det stå på køl, indtil retten skal samles.

Hvis man ikke ønsker at lave en anderilette, så kan man sagtens bruge kylling, pulled pork, oksekød osv. Selve bollerne bliver bagt med bagepulver, og ikke med gær, så de skal altså ikke hæve. Dejen skal laves på en lidt speciel måde. Man skal passe på med at varme smørret op, for når bollerne er bagt, er de flaget, virkelig sprøde og meget lækre i konsistensen. Derfor brugte jeg en foodprocessor. Derved undgår man nemlig at varme dejen med hænderne. Hvis man ikke har en foodprocessor, så kan man godt lave dejen i en skål. Man skal dog passe på med at ælte med hænderne, for så er det bedre at bruge en ske til at røre med. Jeg syntes faktisk at det var overraskende nemt at lave denne dej, men det går virkelig også hurtigt, når man laver det i en foodprocessor.

Jeg tror at disse Buttermilk Biscuits bliver populære næste gang vi skal lave tapas-bord, da det er en skøn lille haps.

Relaterede opskrifter

Opskrift

Cæsarsalat

Se opskrift
Opskrift

Blinis med rejesalat

Se opskrift
Opskrift

Syndig burger

Se opskrift