Opskrift

Cæsarsalat

Her får I min absolutte favoritopskrift på en lækker Cæsarsalat. Min udgave er fyldig i smagen, så det er bestemt en salat der mætter. Den er også hurtig at lave, så det er en nem hverdagsret, der aldrig slår fejl.

Ingredienser

Salaten

2 hele romainesalat

2 stk. kyllingebryst

1 pakke bacon

1 håndfuld parmesan

1/2 rødløg

Brødcroutoner

1/2 ciabattabrød

1 dl. olie

Dressing

4 spsk. creme fraiche 18 %

2 spsk. god mayonnaise

1 spsk. citronsaft

1 håndfuld fint revet parmesan

1 tsk. sennepskorn

1 fed hvidløg

Lidt salt

Lidt peber

Fremgangsmåde

Salaten

Steg baconen sprød på en varm pande. Sæt baconen til side på et stykke fedtsugende papir, og steg kyllingen i det overskydende fedt på panden. Lad kyllingen køle af, og skær det ud i mundrette stykker. Skær enden af romainesalaten og riv bladene fra hinanden. Skyl derefter bladene i koldt vand, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Riv nu bladene ud i rustikke stykker. Skær rødløget i tynde ringe og halvér de små tomater.

Brødcroutoner

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Riv ciabattabrødet (jeg køber ofte det billige i supermarkederne) i mundrette stykker, og placer det på en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld derefter 1 dl. olie over, og drys med salt. Bag brødcroutonerne i ovnen til de er gyldne og sprøde. 

Dressing

Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber. Ganske enkelt. Mayonnaisen der bruges hertil skal være en god mayonnaise, gerne hjemmelavet. Hvis ikke man har mod på en hjemmelavet mayonnaise, så kan Hellmann's anbefales.

Når retten skal sammensættes, vendes alle stykkerne af romainesalaten i dressingen, så det hele er dækket af dressing. Fordel derefter det hele på et stort fad. Læg kylling, bacon, tomater, rødløg, brødcroutoner ovenpå salaten. Parmesan rives i flager, og fordeles ligeledes ovenpå salaten. Retten spises med det samme, så salaten ikke bliver slatten og kedelig. Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Opskrift

Blinis med rejesalat

Se opskrift
Opskrift

Buttermilk biscuits

Se opskrift
Opskrift

Syndig burger

Se opskrift