Opskrift

Carbonara

Der er mange der oplever, at deres spagetti carbonara bliver grynet, i stedet for lækre cremede konsistens, som der kendertegner en god carbonara. I får en guide af mig, så man altid opnår den rigtige konsistens. 

Ingredienser

Spagetti Carbonara

4 æg

100g. parmesan

1 pakke bacon

250g. spagetti

salt og sort peber

Fremgangsmåde

Spagetti Carbonara

Fyld en stor gryde med rigeligt vand og bring den i kog. Skær bacon ud i mindre stykker og steg det på en pande. Baconet må ikke blive mørkt, det skal kun lige tage farve og få en let sprød konsistens. Riv parmesanost på et fint rivejern. Pisk æg let sammen og bland revet parmesan, bacon stort peber og salt deri. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er færdig kogt, hældes vandet fra og pastaen hældes tilbage i den varme gryde. Gryden skal ikke stilles tilbage på et varmt blus! Ægge-massen skal med det samme hældes over pastaen. Rør godt rundt i gryden, til du har en lækker cremet konsistens. Hvis man stiller gryden på et varmt blus, så oplever man tit at æggene koagulerer, og retten bliver helt grynet, i stedet for at blive cremet. Du skal bare huske, at du skal gøre det med det samme, pastaen må nemlig ikke stå og blive lunkent. Den skal være brændvarm! 

Jeg bruger altid spagetti fra Casa Di Luca (kan købes flere steder, jeg kan altid finde det i føtex) Til denne ret brugte jeg: Tagliatelle Mezzanelle No.4. 

Anret pastaretten og drys evt lidt revet parmesan på toppen. Server den med det samme. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Risotto kugler

Se opskrift
Opskrift

Spicy pasta

Se opskrift
Opskrift

Lasagne med hvidløgsflutes

Se opskrift