Opskrift

Chokoladeboller

Denne opskrift er der virkelig mange der har ventet på, og jeg forstår det godt, for de er VIRKELIG lækre. Hvis man kommer fra Aalborg området, så kender man nok Slotsbageren? Jeg kender den alt for godt, og jeg har tit stået i kø udenfor for, at få fat i en af deres lækre chokoladeboller. Denne opskrift er inspireret af deres chokoladeboller. Jeg er virkelig fan af dem, og det håber jeg også I bliver.

Ingredienser

Indhold

500 g. hvedemel

50 g. gær

2,5 dl. sødmælk

125 g. smør

2 spsk. sukker

1 æg

1 knivspids salt

1 æg til pensling

1 pose mørke chokoladeknapper

Fremgangsmåde

Indhold

Varm mælk i en gryde, og kom smør deri. Pas på det ikke bliver for varmt. Jeg havde mit komfur på middel varme. Kom det nu i skålen til din røremaskine (hvis du ikke har sådan en, så skal musklerne trænes). Rør gæren ud i smør/mælke blandingen. Tilsæt nu æg og hvedemel, og kør dejen godt igennem på røremaskinen. Tilsæt nu sukker og salt, og lad røremaskinen køre i 10-15 minutter på lav hastighed. Lad nu dejen hæve i 30 minutter. Husk at dække skålen til med et viskestykke.

Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud. Ælt den igennem i et par minutter. Skær dejen ud til 16 boller. I stedet for at blande alt chokoladen i dejen, så former jeg bollerne, og pakker chokoladen indeni (lidt ligesom fastelavnsboller). Jeg putter ca. 15 chokoladeknapper ind i hver. Start med at trykke bollen lidt flad, og fold alt chokoladen deri. Rul den derefter til en rund bolle. Alle bollerne placeres relativt tæt på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bollerne må gerne vokse sammen, så man brækker dem fra hinanden efterfølgende. Lad bollerne hæve i 20 minutter. Derefter pensles de med pisket æg, og bages på 180C i cirka 12-15 minutter. Lad bollerne afkøle, velbekomme!

Relaterede opskrifter

Opskrift

Buttermilk biscuits

Se opskrift
Opskrift

Syndig burger

Se opskrift
Opskrift

Blinis med rejesalat

Se opskrift