Opskrift

Deep pan pizza

Når vi skulle have pizza, da jeg var barn, fik vi altid deep pan pizza. Jeg havde faktisk glemt alt om den type pizza, men nu skulle den afprøves! Og det er bestemt ikke sidste gang. Bunden blev lækker og luftig og skorperne blev sprøde. Det er blevet en ny søndags-favorit herhjemme!

Ingredienser

pizza dej

20 g. gær

3 dl. vand

3 tsk. salt

4 dl. hvedemel

3 dl. tipo 00 mel

5 spsk. olivenolie

Fyld

6 spsk. tomatsauce

1 gaudaost

200 g. hakket oksekød

1 løg

8 champignon

6 skiver bacon

Fremgangsmåde

pizza dej

Jeg bruger altid en køkkenmaskine, jeg synes det giver det bedste resultat. Opskriften kan også laves i hånden. Denne opskrift giver to deep pan pizzaer. 

Opløs gæren i lunkent vand. Når gæren er opløst tilsættes lidt af melet, derefter tilsættes salt. Kør dejen på medium hastighed og tilsæt melet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges, dejen skal blive glat og smidig, ikke alt for fast. 

Hæld 1 spsk. olivenolie i en stor skål og hæld dejen deri. Lad dejen hæve tildækket i minimum 2 timer. 

Del dejen i to og ælt det godt igennem på et mel drysset bord. Rul dejen ud til en rund cirkel. Hæld derefter 2 spsk olivenolie i en springform og løft forsigtigt dejen over i springformen. Pres den godt, så den sækker hele formen. 

Jeg havde to springforme, men hvis du kan har en, kan de laves over to omgange. 

Fyld

Du bestemmer selv hvor meget fyld du vil have på din pizza. 

Riv osten på en rivejern. Skær løg og champignon i tynde skiver. Form små kugler af oksekødet. Steg bacon på en varm pande (det skal ikke blive færdig stegt, det skal kun lige tage lidt farve) 

Fordel tomatsauce på pizza bunden, derefter løg, massere af revet ost, champignon, oksekød og bacon. 

Bag pizzaen i ovnen på 200C varmluft i cirka 20 minutter. Jeg bagte pizzaen nederst i ovnen og jeg havde en tom bageplade 10cm ovenover pizzaen. På den måde får du sprød og lækker bund, uden fyldet på toppen bliver mørkt og brændt. 

Jeg blandede 1 dl. olivenolie med 2 fed hakket hvidløg og lod det trække i en lille time. Da pizzaen kom ud af ovnen, dryppede jeg lidt af olien ovenpå og det smagte fantastisk!   

Relaterede opskrifter

Opskrift

Osso buco

Se opskrift
Opskrift

Lasagne med hvidløgsflutes

Se opskrift
Opskrift

Pasta med oksekød

Se opskrift