Opskrift

Durum kebab

Dette er ikke en traditionel kebab, men det er min lyn-version af kebab. Fladbrødet er købt i en lille special butik i Lille Kongensgade, her i Aalborg. Hvis du ikke kan finde fladbrød, så kan du også bruge tortilla wraps, men jeg synes fladbrød passer bedst til denne ret.

Ingredienser

Krydret oksekød

1 pakke oksekødsstrimler

2 tsk. spidskommen

2 fed hvidløg

2 tsk. paprika

1 spsk. olie

tørret chili efter smag

salt og peber

2 slags dressing

1/2 dåse flåede tomater

2 tsk. sukker

1 tsk. æbleeddike

salt og peber

2 dl. cremefraiche

1 fed hvidløg

1 bundt purløg

salt og peber

saft fra 1/2 citron

Fyld

4 fladbrød

1/2 salathoved

1/2 agurk

1 stor tomat

1 lille løg

Fremgangsmåde

Krydret oksekød

Jeg brugte en pakke møre oksekødsstrimler, du kan også købe et par bøffer og skære dem ud i strimler. Lig kødet i en stor frysepose og tilsæt spidskommen, paprika, hakket hvidløg, tørret chili, olie, salt og peber. Bind en knude på posen og vend det hele godt sammen. Lad kødet trække i 15 minutter (gerne længere, hvis du har tid) Varm en grillpande op. Når grillpanden er brændvarm brunes kødet hårdt af. Jeg brunede kødet i cirka 3 minutter. Så havde kødet fået en god stegeskorpe, men det var stadigvæk rosa indeni. 

2 slags dressing

Jeg lavede en rød og en hvid dressing. Jeg synes det er meget passede til denne ret, da man også tit får en rød og en hvid dressing ved den lokale kebab-biks. Den hvide dressing er en cremefraiche/hvidløgs dressing. Den røde er en blendet tomatdressing. 

Tomatdressing: Hæld 1/2 dåse flåede tomater i en blender, tilsæt sukker, salt, peber og æbleeddike. Blend det hele sammen, indtil du har en glat dressing. Du kan også tilsætte lidt chili, hvis du ønsker den lidt stækere. 

Cremefraiche dressing: Bland cremefraiche sammen med hakket hvidløg, hakket purløg, citron, salt og peber. 

Fyld

Skær salat ud i strimler. Hak løg i små tern. Skær tomater og agurk ud i små stykker. Bland løg, tomater og agurk sammen i en skål.

Lig fladbrødene på en tallerken og fold sølvpapir omkring tallerkenen med fladbrød. Stil den derefter i ovnen på 150C varmluft i 2-3 minutter. Brødene skal kun lige blive lune.

Fyld ny fladbrødet med kød, salat og massere af dressing. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Syndig burger

Se opskrift
Opskrift

Pasta med oksekød

Se opskrift
Opskrift

Butter Chicken

Se opskrift