Opskrift

frikadellefad

Som de fleste ved, så elsker jeg dansk mad! Denne ret tager udgangspunkt i traditionelle frikadeller. Jeg har dog givet retten et twist, så der kommer endnu flere grøntsager deri. Den smagte virkelig dejligt, og det er en utrolig nem ret. 

Ingredienser

frikadellefad

500 g. hakket svinekød

1 æg

1 dl. sødmælk

2 spsk. mel

1 løg

1 tsk. salt

peber efter smag

en kvart piskefløde (evt madlavnings)

2 dl. hvidvin

1 porre

2 gulerødder

10-15 champignon

1 dl. frosne ærter

salt og peber

1/2 bundt persille

Fremgangsmåde

frikadellefad

Start med at lave frikadellerne. Hak løg i fine tern. Bland løg, fars, æg, mel, mælk, salt og peber. Rør det godt sammen, indtil du har en ensartet fars. Form 10 frikadeller og varm en pande op med smør på. Når panden er varm, steges frikadellerne derpå. de skal kun brunes godt af, så der kommer stegeskorpe (de skal stadig være rå indeni) Når frikadellerne er brunet af, ligges de til side, på en tallerken. 

Skær champignon ud i kvarte. Hak gulerødder i små fine tern. Skær porre ud i tynde skiver. Varm panden op, og svits først champignon og gulerødder i lidt olie. Svits det i 5-10 minutter og tilsæt derefter porre. Hæld nu hvidvin på, og kog det godt igennem, til alkoholen er fordampet (hvidvin kan undlades) Hæld fløde over og bring retten i kog, så den tykner og koges lidt ind. Når retten er blevet cremet og lækker, smages den til med salt og peber. Lig nu frikadellerne deri og sku ned for varmen. Lad retten små simre indtil frikadellerne er færdigtilberedt (ca.15-20 minutter). Et par minutter inden servering hældes der ærter over retten.

Drys til sidst lidt frisk hakket persille over retten. Jeg serverede retten med hasselback kartofler. Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Opskrift

Indbagt mørbrad

Se opskrift
Opskrift

Ravioli i fad

Se opskrift
Opskrift

Bøffer i fad

Se opskrift