Opskrift

Grillkylling

Grillkylling med pommes, remo og syltede agurker. Også bedre kendt som halv ørn i rede. Det smager jo bare fantastisk! Det er i hvert fald en grill favorit herhjemme. Nu ville jeg selv prøve at lave det, og det kan virkelig anbefales! Det smager skønt og syndigt. 

Ingredienser

Grillkylling

1 hel kylling

3 spsk. olivenolie

2 tsk. fint salt

1/2 citron

1 tom dåse

Syltede agurker

1 agurk

4 dl. eddike

3 dl. sukker

Fremgangsmåde

Grillkylling

Når jeg laver grillkylling i ovnen, så stiller jeg den altid op! Jeg har ikke et stativ til det, men hvis man stiller den på en dåse, så virker det rigtig fint. 

Dup kyllingen tør indvendig og udvendig. Smør den ind i olivenolie og gnub den i salt. Halver en citron og fyld kyllingen med en halv citron. Sæt nu kyllingen på en dåse. Tilbered kyllingen, i ovnen, i cirka en time, på 175C varmluft. Hvis skindet ikke er sprødt efter en time, så skures der op på 200C varmluft, indtil skindet er gyldent og sprødt. 

Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden den skærpes ud. 

Syltede agurker

Skær agurken ud i tynde skiver. Hæld eddike og sukker i en lille gryde. Varm lagen op, til sukkeret er smeltet. Lig agurkeskiverne i en sylteglas og hæld eddikelagen over. Opbevar glasset på køl. 

Server grillkyllingen med sprøde pommes frites, syltede agurker og remoulade.