Opskrift

Indbagt mørbrad

Når vi snakker søndags mad, så er denne opskrift et rigitg godt bud. Indbagt svinemørbrad er for mig noget af det bedste comfort-food man kan lave. Smagen er kraftig og fyldig. Blandingen af den sprøde og bløde butterdej, der er viklet omkring en lækker svine/svampefars samt den møre midte af svinemørbrad, er for mig en skøn kombination. Som tilbehør til retten lavede jeg ovnbagte små kartofler, med persille og en cremet svampesauce. 

Ingredienser

Indbagt mørbrad

1 pakke hakket svinekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 pakke champignon

1 æg

3 spsk. mælk

3 spsk. havregryn

Salt og peber

1 pakke butterdej

Svampesauce

1 løg

1 fed hvidløg

200 g. champignon

3 dl. piskefløde

1 terning svinebouillon

Skal fra 1 øko citron

Salt og peber

Ovnkartofler

1 pakke små kartofler

1 dl. olivenolie

1 spsk. flagesalt

1 bundt persille

Lidt peber

Fremgangsmåde

Indbagt mørbrad

Hak svampene groft. Hak hvidløg og løg i fine tern. Varm en pande op med olie på, og svits svampe, løg og hvidløg derpå. Når det er blevet brunet godt af, tages panden af varmen. Rør fars, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Når det er blevet til en samlet fars, tilsættes svampe. Afpuds nu svinemørbraden ren for sener. Varm en pande op med olie på. Når panden er brændvarm, skal svinemørbraden brunes godt af. Når den er blevet brunet af på alle sider, stilles den til side på et spækbræt. Rul butterdej ud på bordet, og placer noget af farsen derpå. Det skal ligge så det passer med størrelsen på svinemørbraden. Placer nu svinemørbraden derpå, og pak den derefter godt ind i farsen. Nu skal der foldes butterdej omkring, og det skal lukkes grundigt sammen. Brug lidt tid på det, så der ikke kommer revner og sprækker. Forvarm ovnen på 200C. Sæt den indbagte mørbrad ind i ovnen. Efter 10 minutter skrues ovnen ned på 180C. Bag den nu videre i 20 minutter. Når den er dejlig sprød og gylden, tages den ud af ovnen. 

Svampesauce

Hak løg og hvidløg i fine tern. Hak champignon ud i grove tern. Varm en tykbundet gryde op med lidt olie i. Steg svampe, hvidløg og løg godt igennem. Tilsæt fløde og bouillonterning, og lad det småsimre i 15 minutter. Tilsæt citronskal lige inden servering, og smag til med salt og peber. 

Ovnkartofler

Skyl kartoflerne grundigt. Kom kartofler og lidt salt i en gryde med vand. Kog kartoflerne til de er blevet møre, men stadig faste. Hæld vandet fra kartoflerne og halver dem. Lig dem i et ovnfast fad, der er beklædt med bagepapir, så skærefladen vender opad. Hæld rigeligt olivenolie over dem, og drys med flagesalt og peber. Sæt dem i ovnen på 200C, og bag dem til de er gyldne og sprøde. Hak persille og vend det rundt i kartoflerne. 

Skær den indbage mørbrad ud i tykke skiver, og anret det på et stort fad. Server mørbraden med de sprøde ovnkartofler og den varme svampesauce. Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Opskrift

Bøfsandwich

Se opskrift
Opskrift

Græskarsuppe

Se opskrift
Opskrift

Risotto

Se opskrift