Opskrift

Kanelsnegle

Jeg har længe ville afprøve denne opskrift. Min mor plejer at lave brunsviger med vaniljecreme og kanelremonce. Derfor fik jeg denne tanke; hvorfor ikke bruge det som fyld i kanelsnegle? Og jeg skal love jer for, at det fungerer. Kanelsneglene smagte ligesom jødekager, og hvis man er jyde, så er det noget af det bedste bagværk man kan få (synes jeg). Fremover vil jeg altid bruge begge slags fyld i mine kanelsnegle, da de holder sig bløde og lækre i meget længere tid.

Ingredienser

Dej

600 g. hvedemel

200 g. smør

75 g. gær

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 æg til pensling

2 dl. mælk

Kanelremonce

150 g. smør

150 g. brun farin

2 spsk. kanel

Vaniljecreme

3 dl. sødmælk

1 vaniljestang

4 æggeblommer

70 g. sukker

2 spsk. maizena

Fremgangsmåde

Dej

Lun mælk og opløs gæren deri. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt dejen glat og ensartet. Jeg bruge en køkkenmaskine som kørte på mellem-hastighed i 10 minutter. Tildæk dejen og lad den hæve i en time. 

Kanelremonce

Bland blødt smør sammen med brun farin og kanel. Pisk til massen er lind og ensartet. 

Vaniljecreme

Del vaniljestangen i to, og skrap vaniljekornene ud. Hæld vaniljekorn i en gryde med mælk, og bring det i kog. Pisk æggeblommer med sukker, pisk til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt maizena og rør det sammen. Når mælken koger, hældes den over i æggemassen, imens du pisker. Hæld nu det hele tilbage i gryden, og varm det op, imens du rører kraftigt rundt i gryden. Pas på det ikke brænder på, men pisk til du synes cremen har den rette konsistens. Den må gerne være tyk. Put nu film over, så filmen rører vaniljecremen. Lad cremen stå på køl i minium 2 timer. Når cremen er blevet kold, piskes den igen, så den bliver mere lind og cremet. 

Del dejen i to lige store stykker og rul dem ud til 2 firkanter. Fordel først kanelremoncen over hele fladen, og fordel derefter vaniljecremen ovenpå. Rul det sammen, så det ligner en roulade. Skær dem ud i 20 lige store stykker, og sæt dem i en rund bageform (de må gerne stå tæt sammen). Lad sneglene efterhæve i 30 minutter. Pensl dem grundigt med et sammenpisket æg. Bag dem til de er gyldne i ca. 8-10 minutter på 200C varmluft. 

Nu kan du vælge om du vil have glasur på eller ej. Jeg blandede flormelis og vand, til jeg havde en tyk og cremet konsistens. Jeg smurte først glasur på, da kanelsneglene var kølet helt af. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Chokoladeboller

Se opskrift
Opskrift

Buttermilk biscuits

Se opskrift
Opskrift

Syndig burger

Se opskrift