Opskrift

madsnurrer

Jeg afprøvede denne version af madsnurrer i sidste uge. De blev over alt forventning! Fyldet består af skinke, purløg, emmentaler og flødeost. Madsnurrerne kan fryses ned, og jeg synes de passer perfekt til madpakken. Jeg forklarer i opskriften hvordan jeg snurrer dem, men jeg har også gemt en video, i mine højdepunkter på instagram, hvor jeg viser teknikken. Ca. 15 stk.  

Ingredienser

Madsnurrer

500 g. hvedemel

50 g. gær

2,5 Dl. sødmælk

125 g. smør

3 spsk. sukker

1 tsk. fint salt

1 æg til pensling

1 pakke philadelphiaost

1 pakke skinkestrimler

1 bundt purløg

200 g. emmentaler

Fremgangsmåde

Madsnurrer

Hæld sødmælken op i kasserolle, og varm den forsigtig op. Kom smør i, og lad det blive 37-38 grader varmt. Kom det så op i skålen til din røremaskine, og rør så gæren ud i mælken. Når gæren er rørt ud tilsætter du hvedemel, og ælter dejen godt igennem på rørermaskinen. Tilsæt sukker og salt. Det skal æltes 7-8 minutter ved lav hastighed. Sæt dejen til hævning, og lad den hæve i 30 minutter. Husk at dække skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og bare lad dejen blive i røreskålen.

Hak emmentaler ud i små fine tern. Hak purløg i fine stykker. Hæld philadelphiaost over i en skål, og rør det sammen med skinke, emmentaler og purløg. 

Når dejen er færdig hævet, æltes den med lidt mel, til den er håndterbar. Rul dejen ud, til en stor aflang firkant. Smør forsigtigt fyldet på den ene halvdel, og lig derefter den anden halvdel over. Skær dem ud i cirka 3 cm. brede strimler. Sno nu dej-strimlerne og drej dem sammen til små snurrede boller. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensel dem med et sammenpisket æg. Snurrene skal have 10-15 minutter ved 200C varmluft. Lad dem afkøle på en rist.

Hvis du ønsker at fryse madsnurrerne ned, skal de køle helt ned inden du fryser dem. Når de skal lunes senere, skal de tø op, og derefter lunes i ovnen. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Muffins

Se opskrift
Opskrift

Bagels

Se opskrift
Opskrift

Deep pan pizza

Se opskrift