Blogindlæg

MasterChef Jul 2018

Med deltagelsen i MasterChef Jul 2018, er endnu et kapitel i mit madeventyr blevet skrevet.

Denne historie startede faktisk helt tilbage i 2016. Jeg var nemlig deltager i programmet MasterChef. Det er ved at være et par år siden, og jeg kan slet ikke beskrive hvor meget det har gjort for mig. Jeg gik fra at være en ung kvinde, der egentlig bare godt kunne lide at lave mad, til at maden faktisk gjorde mig til den jeg er i dag. Nu har det udviklet sig fra at være en hobby, til at være en stor drøm om. at gøre dette til min levevej. Jeg udviklede mig ubeskriveligt meget igennem programmet, og jeg fandt ud af, at jeg faktisk var ret sej til madlavning. I min første sæson, endte jeg med en 2. plads, hvilket jeg var ved at revne af stolthed over. Jeg havde jo på INTET tidspunkt troet at jeg kunne nå så langt. Jeg var faktisk i tvivl om, om jeg overhovedet kunne komme videre fra audition. Men der skete et eller andet med mig under optagelserne, og jeg følte at jeg voksede med programmet.

 

 

I foråret kontaktede min tidligere caster mig. Hun ville høre om jeg var klar på en ekstra runde i MasterChef køkkenet. Hun fortalte at jeg skulle dyste mod de andre deltagere fra de tidligere sæsoner, og temaet var jul. Det første jeg tænkte var YES, jeg gør det! Jeg sagde ja med det samme. Men samtidig med, at jeg glædede mig til at komme i gang med at filme igen, så bar jeg også på en stor sorg. Den mand, der har lært mig alt hvad jeg ved om dansk mad er min far, og ham mistede jeg i maj 2018… Jeg var faktisk ikke sikker på, om jeg kunne klare at tage af sted til København og filme igen, når jeg bar rundt på en så tung sorg. Men jeg blev nødt til at samle mig selv op og huske på, at det her var noget jeg skulle gøre for min afdøde far. Han gik selv meget op i mad, og madlavningen var hans frirum. Derfor havde jeg ham i mine tanker hver dag, og på en eller anden måde, så var han med mig i køkkenet, og hjalp mig med at holde mit hoved koldt.

Vi gik i gang med at filme, og det var utroligt sjovt at møde en masse nye deltagere. Jeg faldt hurtigt i snak med Mette. Mette vandt i 2018, og hun er altså hardcore til madlavning. Vi fandt hinanden, og ikke mindst en fælles passion for mad. Alle deltagerne var dejlige, men det var også tydeligt at alle var kommet for at vinde. Derfor var presset også større denne gang. Jeg tror aldrig jeg har været så meget på glatis, som jeg var i denne jule sæson. Det var tydeligt at mærke, at det var et hårdt felt.

 

 

Mit mål var at nå til finaleugen, og jeg nåede mit mål. Men det er jo tit sådan at når man når sit mål, så får man blod på tanden. Nu kunne jeg godt mærke, at jeg ville have det skide trofæ med hjem. Jeg kæmpede mig frem til finalen, og vi stod tre tidligere 2.pladser mod hinanden. Vi havde alle prøvet at stå der før, så stemningen var intens og pulsen var på det højeste. Vi ville jo alle vinde, men samtidig havde vi stor respekt for hinanden, så stemningen i studiet var stadig rigtig god. Helle og Leon er to personer jeg ser meget op til indenfor madens univers. De er knivskarpe og så er de pisse dejlige! Jeg er så glad for, at vi alle har et rigtig godt forhold til hinanden den dag i dag.

 

 

I finalen skulle vi lave en nytårs-hovedret, og jeg gjorde mit bedste for at imponere dommerne. Jeg brugte endda teknikker, der lå langt fra mig, men jeg blev nødt til at yde det ypperste for at slå det skarpe felt. Det endte med jeg vandt på min hovedret. Dommerne var vilde med den, og jeg var så overdrevet glad. Leon gik videre som den næste, så vi skulle desværre sige farvel til dejlige Helle. Nu skulle Leon og jeg dyste i finalen mod hinanden. Vi skulle lave en dessert med inspiration fra kransekage. Jeg lavede en lille skarp tærte med kransekagemasse, passionsfrugts-gele, og en sød vaniljeis. For mig var det en nytænkt kransekage dessert. Dommerne gav mig flotte ord med på vejen, og det samme fik Leon for hans dessert. Min mor, kæreste, søster og niece stod ved min side, inden det blev afgjort. Det var dejligt at have familien samlet denne dag, og jeg følte også at min far var ved os. Vinderen af MasterChef Jul 2018, det blev MIG! Det er den mest vanvittige dag, og jeg var så glad.

 

 

Den dag i dag er jeg stadig ovenud lykkelig, og stolt over min 1. plads i MasterChef Jul 2018. Når jeg kigger på trofæet, så tænker jeg; Tak far, vi vandt det sammen.