Opskrift

Muffins

Disse muffins fungerer hver gang. Det er favoritten herhjemme, når vi snakker sød bagværk. Jeg laver dem tit når vi får gæster, og det falder altid i god jord. Det er en fantastisk kombination, med de syrlige hindbær og den søde hvide chokolade. Opskriften er nem og kagerne holder sig saftige og lækre i 2-3 dage. I denne opskrift er der til 20-25 muffins.

Ingredienser

Muffins dej

110 g. smør

3 æg

400 g. sukker

370 g. mel

2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

1 vaniljestang

3 dl. cremefraiche

Fyld til muffins

1 pose frosne hindbær

200 g. hvid chokolade

20-25 muffinsforme

Fremgangsmåde

Muffins dej

Pisk smør, korn fra 1 vaniljestang og sukker luftigt. Tilsæt et æg ad gangen. Pisk det til det er lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig. Tilsæt skiftevis mel-blandingen og cremefraiche i dejen. Pisk det forsigtigt sammen, til du har en ensartet luftig dej. 

Fyld til muffins

Hak chokolade i små tern. Fyld 20-25 muffinsforme med dej. Drys hvid chokolade ovenpå og læg derefter 5-6 hindbær ovenpå.

Bag kagerne i ca. 15 minutter ved 180C varmluft. Server de lækre muffins lune eller kolde. Pynt dem evt. med lidt smørcreme eller glasur. Jeg serverer dem ofte med friske hindbær og vaniljeis.

Relaterede opskrifter

Opskrift

Kanelsnegle

Se opskrift
Opskrift

Finale dessert

Se opskrift
Opskrift

Chokoladeboller

Se opskrift