Opskrift

Pasta med oksekød

Hvis du mangler en dejlig nem pastaret, til de travle hverdage, så er denne opskrift noget for dig! Denne pastaret opstod faktisk fordi jeg havde en masse rester tilbage i køleskabet, men den blev så lækker, at det absolut ikke er sidste gang den skal laves! 

Ingredienser

pastaret

1 pakke oksekød

400 g. pastasauce

1 løg

1 fed hvidløg

1/2 pakke mascarpone

1/2 pakke ricotta

1 dl. rødvin

300 g. valgfri pasta

10 - 15 små tomater

1 bundt basilikum

parmesan til topping

salt og peber

Fremgangsmåde

pastaret

Bland hakket oksekød med hvidløg, salt og peber. Form små "kugler" af kød, der har samme størrelse som en 2 krone. Hak løg i fine tern. Varm en pande med olie op, på høj varme! Når panden er varm, brunes kødet af. Når kødet har fået en god stegeskorpe tilsættes løg. Svits det godt igennem i et par minutter. Tilsæt rødvin og lad alkoholen fordampe. (rødvin kan undlades) Tilsæt pastasauce og lad det stå og små simre. Tilsæt nu mascarpone og ricotta, rør godt rundt i retten. Hak basilikumblade i strimler og halver tomaterne. Tilsæt nu basilikum, tomater og smag retten til med salt og peber. 

Hæld rigeligt vand og 1 spsk salt i en stor gryde. Når vandet koger hældes valgfri pasta deri. (jeg bruge penne fra søstrene grene) Når pastaen er færdig kogt hældes vandet fra. Pasta og sauce blandes sammen.

anret pastaretten, riv lidt parmesan over og pynt med basilikumblade. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Spicy pasta

Se opskrift
Opskrift

Ravioli i fad

Se opskrift
Opskrift

Carbonara

Se opskrift