Opskrift

Pølsehorn

Hvis du skal lave disse pølsehorn, så skal du ikke være fedtforskrækket, for der er rigeligt med smør i denne opskrift. Dejen er nemlig en blød og fed bolledej og det synes jeg, passer perfekt til pølsehorn. Jeg synes nemlig tit de bliver tørre og kedelige, med det er bestemt ikke tilfældet ved denne opskrift. 

Ingredienser

Pølsehorn

1000 g. hvedemel

2 pakker gær

5 dl. sødmælk

250 g. smør

6 spsk. sukker

2 æg

2 tsk. fint salt

30 pølsehorns pølser

250 g. emmentaler

1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Pølsehorn

I denne opskrift bliver der 30 pølsehorn.

Varm sødmælk op i en gryde. Tilsæt smør og tag gryden af varmen. Når smørret er smeltet og blandingen er lun (omkring 37-38 grader) hældes det op i skålen til din rørermaskine. Tilsæt gær og rør rundt til det er opløst. Tilsæt derefter æg og lidt hvedemel ad gangen imens maskinen kører på middel hastighed. Tilsæt sukker og salt. Måske skal alt melet ikke bruges, det er ikke sikkert. Dejen skal kun blive blød og smidig, ikke hård og fast. Lad maskinen kører i 10-15 minutter på middel hastighed. Dæk derefter skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter. 

Skær emmentaleren ud i 30 strimler. Del dejen til 30 boller. Tryk eller rul bollerne ud i lidt mel og form bollerne til en flad aflang form. Pak en pølse og et stykke emmentaler deri. Luk pølsehornet grundigt, så pølsehornet er helt tæt. 

Lig pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pølsehornene må genre ligge tæt, så de vokser sammen. Lad pølsehornene hæve tildækket i 30 minutter. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys med sesam. Bag pølsehornene ved 180C varmluft i 15-20 minutter.

Lad pølsehornene afkøle og frys de pølsehorn ned, der ikke skal spises samme dag. Så kan de altid tages op ad fryseren og lunes i ovnen. Så smager de igen som nybagte. 

Relaterede opskrifter

Opskrift

Chokoladeboller

Se opskrift
Opskrift

Kanelsnegle

Se opskrift
Opskrift

Muffins

Se opskrift