Opskrift

Risotto kugler

I går lavede jeg risotto, og det er jo en fantastisk spise. MEN, den er altså ikke god at varme op dagen derpå, for den bliver aldrig ligeså cremet og let som dagen før. Men her har du den perfekte opskrift, hvis du gerne vil genbruge dine rester, på en fantastisk måde. Du kan nemlig forvandle risotto, til de mest lækre og sprøde risotto kugler. Det er helt vildt nemt, og de smager næsten endnu bedre end selve risotto retten.

Ingredienser

Risotto kugler

1 dl. mel

1 æg

3 dl. panko rasp

Olie til fritering

Fremgangsmåde

Risotto kugler

Form risottoen til små kugler, ca. på størrelse med en bordtennis bold. Risotten er vildt nem at arbejde med, da den har været på køl fra dagen før, og er blevet helt fast. Slå ægget ud i en skål, og pisk det sammen. Hæld mel på én tallerken, og panko rasp på en anden tallerken. Start med at vende risotto kuglerne i mel, derefter i æg, og til sidst i panko rasp. Hvis du ikke kan finde panko rasp, så fungerer almindelig rasp også fint. Varm en lille tykbundet gryde med rigeligt olie op. Start med at have komfuret på høj varme, og skru derefter ned på middelvarme. Friter kuglerne til de er gyldne og sprøde. Lig dem på fedtsugende papir, og spis dem mens de er varme og sprøde.

Jeg elsker at lave disse risotto kugler, når vi får gæster til tapas. Det er et skønt sprødt indslag til tapas bordet, og så har man jo en genial undskyldning for, at lave risotto dagen inden. Jo flere rester man har tilbage, jo flere sprøde risotto kugler får man. Jeg havde, hvad der svarer til, 3 dl. tilbage fra i går, hvilket blev til 14 risotto kugler.

Relaterede opskrifter

Opskrift

Risotto

Se opskrift