Opskrift

Stegt flæsk

Jeg elsker danske retter, især vores nationalret! Jeg har endelig knækket koden til perfekt knas sprød flæsk. Dertil får i selvfølgelig også opskriften på min favorit persillesauce. Denne ret kommer vi til at lave meget, når der kommer flere danske kartofler. Det er den perfekt sommer-mad. 

Ingredienser

Paneret Flæsk

20 stykker flæsk

3 dl. pankorasp

1 æg

salt og peber

persillesauce

50 g. smør

4 spsk. hvedemel

ca. 5 dl. mælk

1 dl. fløde

1/2 løg

1 bundt persille

salt og peber

Fremgangsmåde

Paneret Flæsk

4 personer.

Du kan enten panere dit flæsk, eller tilberede det uden panering. Jeg stemmer altid for panering, det er simpelthen det bedste (efter min mening). Jeg skiftede almindelig rasp ud med pakorasp, og det fungerede perfekt!

Vend flæsk i æg, derefter i rasp. Lig alle stykkerne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Stil flæsket ind i en forvarmet ovn, på 170C varmluft. Hold øje med flæsket! Jeg gav det 40 minutter. Jeg vil mene det skal tilberede imellem 30-45 minutter. Når flæsket er sprødt og gyldent ligges det på fedtsugenede papir. Drys med salt og peber. 

persillesauce

Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes mel. Pisk grundigt i cirka 3 minutter, og tilsæt derefter mælk lidt ad gangen. Når alt mælken er tilsæt, fint rives et halvt løg ned i saucen. Varm saucen godt igennem, imens du pisker den grundigt med piskeriset. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. (saucen kan godt bruge en del salt, da den er meget neutral) Fint hak persille, og tilsæt persillen lige inden servering. 

Server nye danske kartofler og rødbeder dertil, velbekomme!

Relaterede opskrifter

Opskrift

Indbagt mørbrad

Se opskrift
Opskrift

Boller i karry

Se opskrift
Opskrift

Bøffer i fad

Se opskrift