Opskrift

Syndig burger

Jeg elsker burgere, det er noget, jeg altid kan spise. Når vi snakker god burger, så synes jeg at det skal være den syndige af slagsen. Selve tilbehøret er meget klassisk. Jeg valgte at toppe den med sprøde løgringe, og det smagte så skønt. I stedet for en almindelig burgerdressing, så lavede jeg en mayonnaise med hvidløg. Dertil var der også en masse sprød bacon, grillede bøffer og en fuldfed cheddarost. Her kommer opskriften på, efter min mening, verdens bedste burger.

Ingredienser

Løgringe

2 løg

1 dl. mel

1 æg

3 dl. panko rasp

Olie til frittering

Step 1

4 brioche burgerboller

600 g. hakket oksekød

1 pakke god bacon

4 skiver god cheddarost

Step 2

2 tomater

1/2 agurk

Crisp salat eller iceberg

1 rødløg

3 dl. mayonnaise

1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Løgringe

Skær løg ud i ringe, cirka 1 cm. tykke. Varm olie op i en lille tykbundet gryde. Jeg brugte en halv flaske solsikkeolie, men det afhænger meget af størrelsen på din gryde. Jeg vil anbefale at man bruger en lille gryde. Adskil løgende fra hinanden og vend dem først i mel, derefter æg og til sidst i panko rasp. Frittér løgringene i den varme olie. Tag dem op når de er gyldne og sprøde, og placer dem på et stykke fedtsugende papir.

Step 1

Steg bacon sprødt, og lig det på et stykke fedtsugende papir. From 4 bøffer, og steg dem på en brandvarm grillpande. Jeg bruger altid grillpande, når jeg skal lave bøffer til burgere, det giver bare en helt anden grill smag, end en almindelig pande. Hvis man har mulighed for at grille året rundt, vil jeg anbefale at grille dem. Men en grillpande fungere også rigtig fint. Steg dem hårdt, på den ene side i 3 minutter. Vend dem og drys salt og peber på, lig derefter ost på, og stil en almindelig pande ovenpå grillpanden, det er vigtigt at panden er større end grillpanden, så den fungere som et låg. På denne måde, får man en god røgsmag til bøfferne, og osten smelter. Steg dem på den anden side i 3-4 minutter. Lad derefter bøfferne trække i 10 minutter. Jeg synes bøfferne skal være rosa indeni.

Step 2

Hak hvidløg fint, og bland det sammen med mayonnaise, stil skålen på køl, indtil burgerne skal samles. Skær tomater, agurk og rødløg ud i fine skiver. Skær salat ud i stykker, der passer til burgerbollernes størrelse. Rist eller varm brioche burgerbollerne i ovnen.

Til sidst samles burgeren. Start evt. med mayonnaise, salat, bøf, agurk, tomat, rødløg, løgringe og til sidst bacon. Server burgeren med pommes frites eller ovnkartofler. I stedet for en almindelig burgerbolle, så brugte jeg brioche burgerboller. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for disse burgerboller. Jeg synes i hvert fald at de smager meget bedre. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Opskrift

Buttermilk biscuits

Se opskrift
Opskrift

Chokoladeboller

Se opskrift
Opskrift

Cæsarsalat

Se opskrift