Opskrift

Tatar

Denne tatar, med trøffelmayo, sprøde croutoner, syltede løg og karse, bliver tit lavet herhjemme, når vi har gæster. Smagene passer rigtig godt sammen, og den er slet ikke ligeså tung som den klassiske vi kender. I denne opskrift er der nok til 4 mindre portioner (100 g. tatar kød til hver). 

Ingredienser

Brødcroutoner

Ca. 200 g. Brødrester evt chibatabrød

1 dl. olivenolie

1/2 tsk. salt

Trøffelmayonnaise

2 æggeblommer

saft fra 1/2 citron

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. æblecidereddike

2 dl. smagsneutral olie

1 spsk. trøffelolie

salt og peber

tatar

400 g. tatarkød

3 balsamico syltede løg

1 pakke karse

2 spsk. god olivenolie

Fremgangsmåde

Brødcroutoner

Start med at lave de sprøde brødcroutoner. Du kan bruge lige det brød du ønsker. Jeg bruger tit de rester jeg har i skabet. Men et godt chibatabrød, er perfekt! Skær skorperne af brødet, og skær det derefter ud i små firkanter. Lig alle brødcroutonerne på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Dryp nu olie over, drys derefter med salt og vend det godt sammen. Bag brødcroutonerne i en forvarmet ovn, på 185C varmluft. De skal bage til de er gyldne og sprøde.

Trøffelmayonnaise

Pisk æggeblommer, citronsaft, sennep og æblecidereddike sammen i en skål. (brug evt en elpisker) Når det er pisket godt sammen, tilsætter du olien i en meget tynd stråle, imens du konstant pisker! Når alt olien er tilsat, har du en lækker og cremet mayonnaise. Tilsæt trøffelolie og smag til med salt, peber og citron. 

Hæld trøffelmayoen på en sprøjtepose, og lig den på køl, indtil den skal bruges.

tatar

Bland tatarkødet sammen med olivenolie i en skål. Skær de balsamico syltede løg ud i små stykker. (jeg købte dem syltet på glas i salling, man kan også selv sylte dem) Skær karsen fra bakken, så de stadig har lidt stilk. 

Anret nu tataren. Lig cirka 100 g. tatarkød på en tallerken, pres små "dutter" af trøffelmayoen derpå. Lig små stykker af de balsamico syltede løg ovenpå. Drys tilsidst sprøde croutoner, og slut af med karse. Velbekomme.  

Relaterede opskrifter

Opskrift

Bruschetta

Se opskrift
Opskrift

Cæsarsalat

Se opskrift
Opskrift

Risotto kugler

Se opskrift